Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Aegon neemt minderheidsbelang in MOBGEN

Verzekeraar Aegon neemt een minderheidsbelang in het Amsterdamse fintech-bedrijf MOBGEN, dat onder meer mobiele toepassingen voor Van Lanschot (Evi), de private banking-tak van ABN Amro en zakenbank NIBC maakte.

Onbekend is welk bedrag gemoeid is met de investering van Aegon, dat hiermee vijftien procent van de aandelen van MOBGEN verwerft.

Technische versneller
Recent ontwikkelde MOBGEN een API voor de Shell Connected Car en begin dit jaar tekende het Amsterdamse fintech-bedrijf een contract met de ANWB voor de ontwikkeling van mobiele apps. De omzet van MOBGEN groeide de afgelopen drie jaar met 300 procent, naar 7,5 miljoen euro afgelopen jaar. MOBGEN verzorgt onder meer mobiel betalen en de integratie van loyalty accounts in mobiele applicaties. Daarnaast levert MOBGEN oplossingen voor Augmented Reality en IoT. Het bedrijf is in 2010 opgericht, heeft vestigingen in onder meer Amsterdam, London en Malaga en zo’n 150 experts in dienst.

Fintech-fonds
De verzekeraar doet de investering in MOBGEN niet vanuit het in New York en Den Haag gevestigde fintech-fonds (waarde: 100 miljoen euro), maar met direct kapitaal vanuit de Nederlandse vestiging. Fintech-bedrijven waarin Aegon onder meer investeerde zijn: EyeOpen, Newest Industry, OnnaOnna, Figlo en Kroodle.

Digitale versnelling
“MOBGEN past in onze ambitie om digitale versnelling te bewerkstelligen, met fintech-projecten waar wij in geloven”, stelt Robbert Bakker, directeur Digitalisering bij Aegon. “Dit strategische partnership met MOBGEN stelt Aegon in staat om gebruik te maken van de ruime ervaring en kennis die MOBGEN bezit. Tegelijkertijd heeft MOBGEN toegang tot de expertise binnen Aegon. We zijn ervan overtuigd dat we samen nieuwe digitale producten kunnen ontwikkelen waarmee we klanten helpen hun financiën beter, makkelijker en efficiënter te regelen.”

Partnership
Ron Vrijmoet, oprichter en CEO van MOBGEN is enthousiast over het partnership met Aegon; “Het is een erkenning van MOBGEN’s unieke kennis en ervaring op het gebied van design, mobiele technologie en data- en systeemveiligheid. Aegon wordt een belangrijke klant van MOBGEN, en daarmee kunnen we onze toekomstige rol in fintech aanzienlijk vergroten. Ook richting andere grote bedrijven die unieke mobiele technologie oplossingen willen, om daarmee de dienstverlening voor klanten te verbeteren.”

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles