Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Mkb-beurs Euronext van start

De pan-Europese beursmaatschappij Euronext lanceert eind deze week haar jongste initiatief om beleggers te interesseren voor het mkb. De Amsterdamse factuuropkoper Trefi Finance kondigt aan via een obligatieplaatsing 5 miljoen euro op te gaan halen bij particulieren en institutionele beleggers.

Het betekent de start van de mkb-beurs die Euronext vorige week lanceerde. Dit bericht het FD. De beurs richt zich vooral op obligaties, maar middelgrote bedrijven kunnen er ook aandelen noteren. Het beursbedrijf wil hiermee inspelen op de groeiende behoefte van middelgrote bedrijven om buiten de banken om aan financiering te komen. Eerdere mkb-initiatieven van Euronext kwamen niet van de grond vanwege een gebrek aan belangstelling bij beleggers en bedrijven. Euronext denkt dat het hier nu wel het juiste moment voor is vanwege een groeiende vraag naar krediet door de aantrekkende economie en beleggers die hard op zoek zijn naar rendement vanwege de historisch lage rente.

Trefi Finance
Het fintechbedrijf Trefi Finance is het eerste bedrijf dat de nieuwe beurs gaat testen. In Trefi beleggen betekent in feite beleggen in facturen van mkb-bedrijven. Met het opgehaalde bedrag wil Trefi de uitstaande rekeningen kopen van bedrijven. Op deze manier financiert Trefi een deel van het werkkapitaal van bedrijven die daar op hun beurt een vergoeding van het gefinancierde deel van het factuurbedrag voor betalen.

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles