Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Miljoenen euro’s blijven op chipknip staan

Ondanks dat de chipknip over acht weken volledig ter ziele gaat, staat er bij 12 miljoen betaalpassen nog altijd geld op de chip. In totaal gaat het naar schatting om zo’n 85 miljoen euro.

Aangezien de financiële sector door steeds meer slimme innovaties wordt gedomineerd, zal over acht weken de chipknip voorgoed verdwijnen als betaalmiddel. Ondanks dit naderende einde  staat er op in totaal 12 miljoen betaalpassen nog zo’n 85 miljoen euro op de chip en lijkt er niet veel animo te zijn om dit geld eraf te halen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad

Chiptegoed
Op 31 december zullen de laatste oplaadpunten, waar de chipknip ook leeggehaald kan worden, verdwijnen, waarna het betaalmiddel niet meer bestaat. In het nieuwe jaar kan de chipknip alleen nog leeggehaald worden aan de balie bij de bank. “Dat is veel omslachtiger”, aldus de Nederlandse Betaalvereniging, de organisatie die het betaalverkeer regelt. De betaalvereniging heeft de afgelopen maanden met verschillende banken campagne gevoerd om consumenten op hun resterende chiptegoed te wijzen, maar dit heeft niet geleid tot het gewenste resultaat. Het aantal consumenten dat per maand hun chipknip leeghaalt is lager dan 100.000. Gemiddeld staat er zo’n zeven euro op de chip.

Nonchalant
“85 miljoen euro is een hoop geld, maar zes of zeven euro van jezelf? Mensen zijn nonchalant”, aldus Gijs Boudewijn, adjunct-directeur van de Nederlandse Betaalvereniging. De banken gaan in de komende weken opnieuw om de tafel om tot andere initiatieven te komen die mensen er toe moeten bewegen om voor het einde van het jaar hun chip leeg te halen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles