Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Microsoft omarmt bitcoins

Vanaf heden is het mogelijk om met bitcoins te betalen bij verschillende Microsoft platforms zoals Windows Phone en Xbox. Er kan betaald worden voor bijvoorbeeld apps en games.

Vanuit Microsoft is er geen officiële aankondiging geweest over het gebruik van de digitale valuta. In plaats daarvan is er een pagina online gezet waarin wordt uitgelegd hoe bitcoin gebruikers hun bitcoins kunnen omzetten in geld op hun Microsoft account. Het is niet mogelijk om direct met bitcoins te betalen voor apps of diensten. Daarnaast is de dienst voorlopig alleen nog maar in Amerika beschikbaar.

Makkelijk
Het omzetten van bitcoins naar geld kost volgens de softwaregigant minder dan een kwartier tijd. De bitcoin-gebruiker kan hiervoor de eigen digitale portemonnee gebruiken. Dit kan vanaf desktop computers, smartphones en andere digitale apparaten. Er geldt momenteel nog een transactielimiet van 1000 dollar. Om deze nieuwe manier van betalen mogelijk te maken is Microsoft een samenwerking aangegaan met ’s werelds grootste bitcoin service aanbieder Bitpay.

Bitcoin
Integreren van de online valuta binnen het eigen betaalsysteem is iets waar steeds meer grote bedrijven mee beginnen. Dell en Thuisbezorgen.nl gingen Microsoft al voor. De vice president van Microsoft, Eric Lockard, verklaarde op de speciale Microsoft bitcoin-pagina dat het groeiende enthousiasme een reden is geweest om voor de online valuta te kiezen. ’’Het gebruik van digitale valuta zoals bitcoin stijgt, ondanks dat het nog niet mainstream is, verder dan het gebruik door de eerste enthousiastelingen. Wij verwachten dat de groei doorzet. Door nu deze service aan te bieden en ervoor te zorgen dat mensen met bitcoins voor onze producten kunnen betalen, plaatsen wij onszelf vooraan in deze trend.’’

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles