Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
MasterCard credit card

Mastercard lanceert nieuw Business Intelligence-platform voor Europese banken

Mastercard lanceerde recentelijk Market Trends, een interactief platform voor banken en financiële instellingen in Europa dat uitgebreid inzicht geeft in betalingen, branchetrends en de concurrentie binnen de industrie. Mastercard Market Trends biedt op één plek een toegankelijk en volledig overzicht van betrouwbaar onderzoek naar trends als Open Banking, Blockchain en analyses van 22 top fintech-spelers. 

Mark Barnett, President van Mastercard Europa: “Mastercard Market Trends biedt met één platform de belangrijkste informatie die banken nodig hebben om slimmere beslissingen te nemen en betere resultaten te bereiken. Gebruikers hebben inzicht in de meest geavanceerde trends en consumentenbehoeften en kunnen die informatie gebruiken om de juiste technologieën en initiatieven te identificeren en toe te passen. Om zo klanten nog beter van dienst te zijn en in te kunnen springen op de veranderende manier van hoe mensen winkelen en betalen.”

Mastercard Market Trends bestaat uit vijf belangrijke onderdelen:

  • Marktanalyse: toegankelijke rapporten die inzicht bieden in 34 markten binnen de EU voor sociaaleconomische-, betalings- en digitale KPI-gegevens op lokaal niveau.
  • Kaartvergelijking: filter- en benchmarkfuncties van kaartproducten van verschillende kaart-uitgevende instanties, om gebruikers te helpen het huidige Europese concurrentielandschap beter te begrijpen. Dit omvat een overzicht van de belangrijkste statistieken op lokaal niveau.
  • Digitale betalingservaringen: analyse van toonaangevende wereldwijde fintechs, om een beeld te geven van hun strategieën in een voortdurend evoluerend betalingslandschap.
  • Consumentenonderzoek: toegang tot onderzoek in opdracht van Mastercard, wereldwijd en regionaal, om inzicht te krijgen in een breed scala aan onderwerpen.
  • Industrie-inzichten: toegang tot het Mastercard archief met video’s, studies en wereldwijde visie op de technologietrends die de industrie vormgeven.

Dit platform is vanaf nu beschikbaar voor banken en financiële instellingen in heel Europa, met plannen om binnenkort ook uit te breiden buiten Europa.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles