Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Mark Nittler (Workday) over HR-uitdagingen in finance

Met meer dan 25 jaar ervaring in het fintech-vak heeft Mark Nittler, Vice President (VP) bij Workday, de sector zien veranderen. We spraken hem over de kansen en bedreigingen die innovaties in finance met zich meebrengen.

“Zonder de technische evolutie zou Workday niet hebben bestaan,” zo vertelt Nittler. Bij Workday, leverancier van cloud-applicaties voor HR en finance, is hij verantwoordelijk voor de strategische koers van de producten. “Een aantal technische innovaties in de financiële sector werd nog niet toegepast in de zakelijke wereld. Reden genoeg voor ons om in 2005 in dat gat in de markt te springen. In de cloud dus, maar ook ‘software as a service’ (SaaS).”

Worstelen met traditionele systemen
Dat nog niet iedereen goed met de huidige technische ontwikkelingen kan omgaan, is volgens Nittler overduidelijk. Volgens de adjunct-directeur worstelen concurrenten, maar ook klanten van Workday, met traditionele systemen. “Ze zitten vast. Ze weten dat ze moeten innoveren, maar hebben in de jaren ’80 en ’90 ontzettend veel geld gestopt in technologieën die toen de toekomst leken. Het is zonde om die in het geheel te vervangen, maar nodig is dat wel.”

Schuiven met functies
Nittler geeft aan dat er meer vraag komt naar financieel geschoolde werknemers die technisch beter onderlegd zijn, bijvoorbeeld op het gebied van data science. “Maar juist díe groep mensen is schaars.” Een grote rol is dan ook weggelegd voor overheden en educatieve instellingen. En voor de bedrijven zelf, die met huidig personeel moeten schuiven op een dusdanige manier, dat elke werknemer in zijn eigen – soms aangepaste – functie waardevol wordt voor de onderneming. Nittler: “De financiële afdeling moet niet meer bestaan uit mensen met puur en alleen een ‘accounting mindset’: finance-professionals moeten meer analytische skills beheersen. En daar ligt dus ook een rol voor HR: de focus verschuiven van administratief personeel naar echte ‘business analysts’.”

En de adjunct-directeur heeft nog een tip. “Laat als CFO je nieuwe werknemers ook kennismaken met andere afdelingen, zoals HR en Sales. Die algemene kennis kunnen ze dan uiteindelijk weer meenemen naar de eigen finance-afdeling.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles