Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

London Tech Week in 4 hoogtepunten

De London Technology Week is in volle gang. Van 15 tot 21 juni staat de Britse hoofdstad in het teken van technische innovaties, ondernemerschap en creatief talent. Elke dag ontmoeten gevestigde tech-namen en pioniers elkaar op verschillende locaties in de Londen. FinanceInnovation zoomt in op de belangrijkste evenementen.

Accenture
Er zijn enorme veranderingen in de samenleving gaande die mogelijk worden gemaakt door technologie. De explosie van data in combinatie met de grote hoeveelheid aangesloten apparaten, snelle verbetering van analytics-vermogens, gebruiker-attitudes en automatisering zorgen voor een technologische revolutie waarbij ook gevestigde organisaties moeten inspringen. Jack Ramsay, hoofd digitale levering bij internationaal organisatieadviesbureau Accenture, probeert samen met een panel deskundigen te ontleden wat er allemaal verandert en waarom. Om vervolgens te voorspellen hoe dit invloed zal hebben op de consument, de werknemer, de bedrijven en de regeringen.

Bloomberg
Financieel dienstverlener Bloomberg brengt stadsplanners, ondernemers en beleidsmakers samen in zijn hoofdkantoor om over de mogelijkheden van ‘slimme steden’ te praten. Het doel? Een discussie rond de toekomstige technologieën voor Europese slimme steden met de focus op het snijpunt van gezondheidszorg, duurzaamheid en vervoer.

Interop
Na Las Vegas en Tokyo is nu London aan de beurt voor de jaarlijkse Interop Fair, waar IT- en techprofs elkaar ontmoeten om over wereldwijde digitale trends te praten en deze te ervaren. Ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, cloud computing, mobiliteit, cyber security en software toepassingen komen langs. Door middel van honderden demonstraties zal er een beeld worden geschetst van de nieuwe opkomende mogelijkheden van technologie en innovatie voor en door ondernemingen.

TechUK
Interop London en TechUK hebben Engelands meest toonaangevende CIO’s uitgenodigd om te debatteren over de belangrijkste technologische ontwikkelingen en transformaties. Tijdens het debat zal er worden ingegaan op de veranderende vorm van leiderschap die de digitale revolutie met zich meebrengt. CIO’s moeten snel kunnen schakelen in een tijdperk waar gegevens in grote hoeveelheid binnenkomen en meting en evaluatie on the spot gebeurt. Daarnaast wordt de CIO ook als inspirerend figuur verwacht. Wat is de rol van hedendaagse CIO? Onder anderen Ramon A. Tancinco, IT-directeur van Cisco in Oost-Europa, en Michael Wignall, werkzaam bij Microsoft Corporation, debatteren over deze vraag.

TrendStrateeg en Futuroloog Richard Lamb van Bureau TrendWatcher.com ziet in de London Tech Week een uitgelezen kans voor bedrijven om hun kunsten aan elkaar te vertonen en deals te sluiten: “Big data en het Internet of Things geven zo’n stroom aan gegevens waar bedrijven vooralsnog vaak niets mee doen. Ze onderkennen de waarde van de informatie die zij uit deze gegevens kunnen halen. Zo’n event is het perfecte moment om te kijken hoe je bijvoorbeeld extra toegevoegde waarde aan je dienst of product kunt geven door de aanwezige data te analyseren.” Door Data Trails van de consument te koppelen aan de interne gegevens die men al eerder verzamelde over een klant, kunnen tegenstrijdigheden eruit worden gefilterd en de klant dus beter worden bediend. “Daar gaan ondernemingen steeds meer mee aan de slag. Het ICT-vakgebied heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een volwassen niveau. Eerst was de ICT-man van het bedrijf misschien een wat minder tot de verbeelding sprekende functie, tegenwoordig speelt hij of zij een leidinggevende rol in de directie met bijbehorende titel: de CIO, Chief Information Officer.”

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles