Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Londense Fintech-startups halen 682 miljoen dollar op

De Londense Fintech-startups hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 682,5 miljoen dollar aan investeringen opgehaald, dat is 66% meer dan een jaar geleden. Het vorige record dateerde van het vierde kwartaal van 2014 met bijna 412 miljoen dollar.

 

Met deze nieuwe cijfers verwachten de startups in Londen dit jaar meer dan twee miljard dollar op te halen. Opmerkelijk is het grote aandeel van deze startups in het risicodragend kapitaal met een aandeel van maar liefst 80% in het hele Verenigd Koninkrijk.

Richard Branson
De grootste investering ging naar TransferWise met 57 miljoen dollar. Deze online aanbieder van wisselkoersen werd zelfs opgemerkt door beursgoeroe Richard Branson, die 25 miljoen dollar investeerde in de startup. Een andere startup die veel geld ophaalde is simulatiebureau Improbable met 20 miljoen dollar.

Ideale plaats
Volgens Ismail Ahmed, CEO van WorldRemit, is Londen de ideale plaats voor beginnende Fintech-bedrijven. Vooral de ideale combinatie van technologie en financiering is een grote troef van de wereldstad. “Er is een overvloed aan talent in deze stad, met een ideale tijdzone waardoor communicatie met Azië en Amerika op eenzelfde dag mogelijk is. Dit alles maakt het erg aantrekkelijk voor ons als internationale  financiële transactieservice”, aldus Ahmed.

Silicon Valley
Momenteel is Londen het grote centrum voor de zogenoemde ‘tech investments’ bij de Europese startups. Ondanks de grote stijgingen komen we in Europa niet eens in de buurt van de Amerikaanse grootmachten in Silicon Valley. Het Amerikaanse centrum van technologie haalde vorig jaar meer dan het tienvoud binnen aan risicodragend kapitaal in de sector.

 

 

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles