Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Londen is dé fintech-hoofdstad, voorlopig

De fintech-hoofdstad van Europa, zo noemen we Londen. Maar hoe lang nog?
De Britse hoofdstad puilt uit van de technologische talenten met financiële en technologische kennis. Zij profiteren van wetten en regels die start-ups op financieel gebied tegemoet komen. Zo is er voor nieuwe initiatieven een ‘zandbak’ beschikbaar. Daarin kunnen start-ups nieuwe financiële producten testen, zonder zich daarbij aan bepaalde regels te hoeven houden.

Riante investeringen
Londen investeert daarbij immens veel in fintech ten opzichte van andere Europese steden, zo weet men bij Forbes. Ook groeit Londen als fintech-hoofdstad dankzij de contacten met investeerders uit bijvoorbeeld de VS en Azië.

Alicia Navarro, CEO van Skimlinks: “Londen is niet alleen het financiële centrum op Europees gebied, maar ook op internationaal niveau. Het zit hier niet alleen vol met talent, maar ook met potentiële klanten. De Engelse hoofdstad is daarbij een betere basis voor reizen naar de VS dan andere Europese steden.”

Toekomstmuziek
De vraag is nu: hoe lang kan Londen haar nummer-één-positie behouden? Berlijn wordt vaak gezien als runner-up en ook Stockholm doet een realistische gooi naar die tweede positie, met diverse riante investeringen in bedrijven die in de Zweedse hoofdstad gevestigd zijn. Wie er eind 2016 met de winst vandoor gaat? Time will tell…

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles