Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Leveranciers sneller betaald dankzij Betaalme.nu

Goed nieuws voor de MKB’ers in ons land. Steeds meer bedrijven verbinden zich aan Betaalme.nu. Dat platform zorgt ervoor dat grote ondernemingen hun kleinste leveranciers binnen 30 dagen betalen. Nieuwe organisaties in de lijst met deelnemers zijn Rabobank, PGGM, Schiphol Group en Havenbedrijf Amsterdam.

Dat schrijf NU.nl. Deze aanvulling is een mooie ontwikkeling voor MKB’ers, die door achterstallige betalingen in grote problemen kunnen komen. Nu ze steeds sneller betaald krijgen, biedt dat ook kansen voor eigen investeringen.

Zo werkt het
Ondernemingen die zich verbonden hebben aan Betaalme.nu, leggen daarbij een verklaring af. Daarin geven ze antwoord op de vraag hoe de leveranciers zo snel mogelijk betaald kunnen worden. “Snelle en tijdige betaling versterkt de financiële positie van ondernemers, in het bijzonder van de kleinere en middelgrote bedrijven. Bovendien draagt het bij aan een gezond ondernemingsklimaat”, aldus financieel directeur bij de Rabobank Bas Brouwers.

Lange weg te gaan
Alhoewel steeds meer grote organisaties zich verbinden aan Betaalme.nu, is de doelstelling van het initiatief nog lang niet gehaald. Uiteindelijk moet binnen vijf jaar minstens de helft van de 1000 grootste Nederlandse bedrijven meedoen.

Maar ook de MKB’ers zelf hebben nog wat stappen te maken. Zo werken bestaande factuurprocessen niet altijd even goed. Die vragen dan om een andere inrichting, zodat ze sneller goedgekeurd kunnen worden. Betaalme.nu geeft daarover ook voorlichtingen aan het mkb.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles