Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

KPN investeert miljoenen in startups

KPN start met KPN Ventures, een speciaal investeringsfonds om innovatie te bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij startups te vergroten.

KPN heeft een initieel bedrag van 35 miljoen euro gereserveerd voor investeringen die aan de criteria van het fonds voldoen. Het telecombedrijf verwacht dat dit voor klanten innovaties in de producten, diensten en netwerken zal versnellen en dat ze hiermee een positieve bijdrage zal kunnen leveren aan de ontwikkeling van innovatie-ecosystemen in Nederland.

Open innovatie
“We leven in een wereld waarin technologische innovaties elkaar steeds sneller opvolgen en klantgedrag snel verandert. Ook de vraag naar connectiviteit blijft toenemen. In dit speelveld is het meer dan ooit belangrijk om samen te werken met flexibele en innovatieve spelers en betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen”, zegt Jan Kees de Jager, CFO bij KPN. “We zijn voorstander van open innovatie, en door onze krachten te bundelen met startups willen we de ontwikkeling en commercialisering van zulke innovatieve toepassingen versnellen.”

Shortcut Ventures
Het is niet de eerste keer dat het bedrijf een dergelijk initiatief neemt. In 2012 kondigde KPN aan in startups te willen investeren vanuit een fonds onder de naam Shortcut Ventures. De focus lag toen op internet, mobiel, games en social media. Ook telecombedrijven Vodafone en T-Mobile zijn al jaren actieve investeerders in internetbedrijven, vooral uit strategische overwegingen.

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles