Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

KPMG koopt fintech-kennis

KPMG heeft alle aandelen en auteursrechten overgenomen van G2 Fintech, een leverancier van software voor fiscale analyses.

G2 FinTech is een nichespeler die zich richt op het beheer en de analyse van aandelenportfolio’s. Het bedrijf is onder andere werkzaam in Amerika. Een groot deel van het team van bestaat uit mensen van de Tax Transformation and Technology praktijk van KPMG. Vicevoorzitter Jeffrey C. LeSage van Tax is tevreden met deze stap: “Deze overname van het technologische bedrijf G2 zorgt ervoor dat KPMG verder bouwt op de succesvolle leidende positie.”

KPMG
Vorig jaar werd de overname al voorbereid door middels de overname van Rothstein Kass, accountant voor en van hedge funds. Met de tweede overname staat KPMG nog sterker in de fiscale technologie. G2 laat weten de overname door KPMG als een kans te zien, die het beste van twee werelden biedt voor het bedrijf en haar klanten. De combinatie met KPMG stelt G2 in staat om de bestaande klanten beter te bedienen en daarnaast verder te groeien: “Tax wordt geïntegreerd binnen KPMG en dat zien wij als een enorme overwinning voor iedereen.”

De markt vraagt  meer en meer en met deze actie staat KPMG sterker in het veld, aldus LeSage, van Tax. “Met deze laatste overname versterken we ook onze positie als marktleider in de Alternative Investment sector.”

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles