Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

KPMG gaat samenwerking aan met startup-platform

Accountancy- en adviesorganisatie KPMG gaat samenwerken met Matchi, een wereldwijd platform dat banken en verzekeraars koppelt aan fintech-startups. Hiermee wil KPMG meer innovatiekracht voor klanten bewerkstelligen.

“Fintech startups zijn bezig om het financiële landschap in hoog tempo te veranderen en we zien in toenemende mate samenwerking ontstaan tussen de gevestigde orde en innovative startups”, laat Daniёl Horn van KPMG weten.

Goede match
Volgens Horn is de samenwerking met Matchi een goede zet, omdat dat bedrijf veel van fintech startups weet. “Matchi is van grote betekenis als het gaat om het identificeren van nieuwe, baanbrekende concepten voor de financiële wereld. We kunnen hiermee wereldwijde de juiste fintech innovaties opsporen.”

Nieuwe financiële technologieën 
Door middel van deze samenwerking werkt KPMG aan het uitbreiden van kennis van nieuwe financiële technologieën: “Samen met grote financiële ondernemingen kijken we bijvoorbeeld naar nieuwe technologieën op het gebied van kredietverlening, de nieuwe generatie betaalsystemen, nieuwe technologieën voor vermogensbeheer en de mogelijkheden om computercriminaliteit om effectiever te bestrijden.”

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles