Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

KPMG: ‘Forse groei investeringen in fintech’

De investeringen in de fintech en innovatie in de financiële sector zullen dit jaar wereldwijd fors stijgen met maar liefst 70 procent. Dat blijkt uit Fintech 100, een onderzoek van H2 Ventures en KPMG. 

KPMG verwacht in 2015 een stijging van acht miljard dollar aan investeringen in het vernieuwen van de financiële sector. Fintech 100 is een onderzoek naar de investeringen in fintech wereldwijd en onderzoekt ook andere bedrijven die het meest actief zijn met innovaties binnen de financiële sector.

Stijging
KPMG verwacht een stijging van bijna zeventig procent aan investeringen in fintech in 2015. In 2014 bereikten de investeringen een hoogte van twaalf miljard dollar en in 2015 is dat twintig miljard dollar. In het onderzoek gaat het niet alleen om de nieuwe spelers in het veld, maar ook om de partijen die de nieuwe technologieën omarmen.

Vooral ondernemingen in China zijn actief op het gebied van fintech. China valt dan ook op in de Fintech 100. In 2014 stond er één Chinese onderneming op de lijst, WeCash, en dit jaar bezetten zeven Chinese ondernemingen een plaats in de top 100. Volgens KPMG-partner Ank Wylick is dat opvallend. “Het is een bewijs dat in China steeds meer durfkapitaal in financiele innovatie wordt gestoken en dat Chinese fintechs zich in een steeds grotere belangstelling mogen verheugen”, aldus Wylick tegenover accountant.nl.

Nieuwe toetreders
“De nieuwe toetreders kunnen in een omgeving opereren waar soms minder toezichtseisen gelden en richten zich op een volledig ander verdienmodel dan dat van de banken”, aldus Ferdinand Veenman, partner bij KPMG en verantwoordelijk voor de bankensector.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles