Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

KPMG en H2 Ventures publiceren lijst meest belangrijke en veelbelovende fintechs

De Fintech 100-ranking van KPMG en H2 Ventures is een toonaangevende lakmoesproef van de wereldwijde fintech-sector. Wie zijn er belangrijk en met wie moeten we serieus rekening gaan houden? Onder meer het Nederlandse Adyen en het Franse Lendix (dat zich binnenkort in Nederland vestigt) behoren inmiddels tot de groep van 50 meest toonaangevende fintechs wereldwijd.

De Fintech 100 is onderverdeeld in twee evenredige categorieën: de ‘Leading’ 50, met de belangrijkste bestaande fintech-bedrijven ter wereld, en de ‘Emerging 50’, waar de 50 meest veelbelovende fintechs in staan opgesomd. In de ranglijsten voor 2017 staan opnieuw de nodige ‘oude bekenden’, gecombineerd met nieuwkomers die klaarstaan om de financiële sector op zijn kop te zetten en (blijvend) te veranderen. In de ‘Leading 50’ wordt Nederland vertegenwoordigd door betaalbedrijf Adyen, dat stevig op de 17e plaats staat. Een andere interessante naam op de lijst met toonaangevende fintechs is mkb-kredietplatform Lendix, dat binnenkort naar Nederland komt.

Lendix

Ook binnen de kredietverlening wordt druk geïnnoveerd. Steeds meer partijen vullen de leemte op die veel (mkb-)ondernemers ervaren wanneer zij bij hun bank aankloppen voor een krediet. Lendix is een succesvol voorbeeld van hoe niet alleen banken, maar juist ook institutionele en particuliere investeerders het midden- en kleinbedrijf financieel kunnen stuwen. Zonder tussenkomst van de bank dus, van investeerder tot mkb-bedrijf. Lendix faciliteert dit proces en is succesvol, getuige kantoren in onder meer Frankrijk, Spanje, Italië en binnenkort zowel Nederland als Duitsland.

Ook hun 45se plek in de Leading 50 is een bewijs van de succesvolle aanpak van Lendix. Luuc Mannaerts, CEO Lendix Nederland, is verheugd met opnieuw een 45e notering (net zoals vorig jaar). “Ik ben erg trots dat we voor het derde achtereenvolgende jaar zijn opgenomen in deze prestigieuze ranglijst. Dat we door KPMG en H2 Ventures als één van de meest innovatieve fintech-bedrijven ter wereld worden beschouwd is een mooie bevestiging van de potentiële impact die we als organisatie kunnen hebben op de Europese financieringsmarkt.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles