Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Knab introduceert betalen via Facebook

Vanaf vandaag biedt de online bank Knab de mogelijkheid om te betalen door middel van Facebook of een mobiel telefoonnummer. Knab Social is het eerste Nederlandse betalingsmiddel dat gebruik maakt van een Facebookaccount.

Eerder maakte Twitter al bekend dat klanten van de Franse bank BPCE voortaan geld kunnen overmaken door middel van een tweet. Met Knab Social wil de bank het overmaken van geld naar kennissen en vrienden vergemakkelijken. “Het komt vaak voor dat je geld wilt overmaken naar iemand uit je vriendenkring. Bijvoorbeeld omdat iemand een lunch heeft voorgeschoten. Bij Knab kun je een bedrag naar iemand overmaken, zonder dat je zijn bankrekeningnummer weet. Je hoeft alleen zijn of haar mobiele telefoonnummer te hebben of bevriend te zijn op Facebook”,  aldus René Frijters, oprichter van Knab.

Tweakers
Om de nieuwe functie eerst te testen, werden leden van het testpanel van Tweakers.net gevraagd om deze  te testen. De reacties hierop waren positief. “Deze tool maakt geld overmaken een stuk gemakkelijker. Ik heb geen last meer van lange en onbekende IBAN-rekeningnummers. Echt een vooruitgang door innovatie,” aldus Jaap Kabbedijk, een van de deelnemers van het testpanel. Door de enthousiaste reacties van het testpanel verwacht Frijters dat consumenten snel de voordelen in zullen zien van deze nieuwe manier van geld overboeken. “De grootbanken zullen het voorbeeld van Knab snel volgen: als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer. De ontwikkelingen op het gebied van betalingsverkeer volgen elkaar in rap tempo op. Ik verwacht dat betalen met behulp van Facebook binnen twee jaar de normaalste zaak van de wereld is”.

Veiligheid
Om de veiligheid te garanderen is Knab uitgebreid getest, hierbij was privacy een groot aandachtspunt. In het Facebook-bericht wat de gebruiker stuurt, staat alleen een link naar de beveiligde website van Knab. De betaling verloopt dus niet via Facebook. Ook de betalingsgegevens, zoals het rekeningnummer of het bedrag worden niet gedeeld via Facebook. Verder plaatst Knab geen berichten op de timeline van de gebruikers.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles