Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Klantenbinding noodzakelijk voor toekomst Mobile Wallets

Succes voor Mobile Wallets blijft voor een deel uit door een gebrek aan klantenbinding. Verschillende wallet-oplossingen zijn teruggetrokken of komen niet van de grond, doordat gebruikers meer verwachten dan alleen een walletfunctie.

In korte tijd heeft internetbankieren een vlucht genomen en hetzelfde gebeurt nu met betalen via de mobiele telefoon. De afgelopen jaren werden verschillende digitale portemonnees gelanceerd, zoals Square Wallet, Google Wallet en Masterpass van Mastercard. Hiermee kunnen klanten met hun mobiel betalen, zonder dat er gegevens van de bankpas of creditcard hoeven worden ingevoerd.

Tekortkomingen
Ondanks dat de behoefte groeiende lijkt, komen niet alle aangeboden producten van de grond. Onlangs trok het Amerikaanse Square Inc. de Square Wallet terug uit de App Store en Google Play. Klanten nemen geen genoegen met slechts een betaalfunctie, maar willen gebruik kunnen maken van meer functies. Inmiddels is Square Order gelanceerd, een mobiele app waarmee klanten bestellingen kunnen plaatsen en betalen.

Ook Mastercard realiseert zich meer dan alleen een walletfunctie te moeten aanbieden om aantrekkelijk te zijn voor klanten. De betaaloplossing moet zich in de toekomst volgens CEO Ajay Banga meer richten op interessante klantgerichte features, zoals de mogelijkheid om in-app aankopen te kunnen doen.

Starbucks
Een geslaagd voorbeeld is de aanpak van Starbucks. In hun app kunnen klanten niet alleen hun bestelling afrekenen, maar genieten zij ook andere voordelen. Zo kunnen ze muziek downloaden, gebruikmaken van loyaliteitsprogramma’s of ze krijgen aanbiedingen terwijl ze in de wachtrij staan om af te rekenen. De app is hierbij breder ingezet dan alleen met een betaalfunctie.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles