Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Kendu: de wealth management app van ABN AMRO

Fintechs en banken zetten massaal in op laagdrempelig beleggen. Ook ABN AMRO doet een eerste duit in het zakje, met de app Kendu. Al vanaf 50 euro inleg kan iemand gebruikmaken van de vermogensbeheerapplicatie. Vooralsnog is Kendu alleen beschikbaar in de App Store.

Eerder berichtten we al over onder meer Bux, dat zich ten doel heeft gesteld om zoveel mogelijk mensen aan het ‘micro-beleggen’ te krijgen. En met succes: de BUX-app werd inmiddels al meer dan een miljoen keer gedownload.

Grootbank ABN AMRO betreedt dezelfde markt als BUX, door recentelijk Kendu te lanceren. Ook met Kendu kunnen particulieren tegen een minimale inleg, in dit geval vijf tientjes, beginnen met beleggen. Op basis van een aantal vragen over de financiële situatie, de risicobereidheid en de financiële ambities van de consument, stelt Kendu een risicoprofiel op, aan de hand waarvan wordt belegd in maximaal drie beleggingsfondsen.

Vervolgens kan de klant op ieder moment zien hoe de beleggingen ervoor staan, of hij/zij op koers ligt om de eigen financiële ambities waar te maken én geeft de beleggingsapplicatie tips over hoe de klant nog beter kan beleggen.

Servicekosten

De app is gratis te downloaden, hetzij alleen in de Apple Store. Daar staat tegenover dat ook zij die geen klant zijn bij ABN AMRO er gebruik van kunnen maken. Inclusief btw betaalt de gebruiker 0,42% servicekosten, waarmee de aan- en verkoopkosten, de kosten voor het vermogensbeheer, de administratie en de informatievoorzieningen worden bekostigd. Daarnaast betalen gebruikers fondskosten aan de fondsbeheerders. Deze kosten zitten verwerkt in de koers van het beleggingsfonds, dus apart betalen is niet nodig.

ABN AMRO wijst er, net als andere beleggers, op dat je alleen moet beleggen met geld dat je over hebt. Om te achterhalen of iemand enige kennis van en ervaring met beleggen heeft, worden in de app enkele vragen gesteld. In een persbericht laat ABN AMRO weten dat Kendu later dit jaar ook voor Android beschikbaar komt. Tot die tijd kunnen alleen iOS-gebruikers Kendu downloaden.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles