Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

KAS bank en DWP bank stoppen met joint-venture

Vandaag werd bekend dat KAS Bank en Deutsche Wertpapier Service Bank (dwpbank) hebben besloten hun internationale samenwerking terug te brengen tot wholesale effectendiensten in Duitsland.

Aanleiding voor deze beslissing is de strategiewijziging bij dwpbank. De bank wil zich voortaan meer focussen op de Duitse markt. De focus gaat liggen op efficiency verbeteringen en standaardisering van de dienstverlening op de Duitse markt. Dit is niet te combineren met de diensten die dwp voor Kas Bank zou uitvoeren. Kas Bank laat weten dat er voor hun klant niets verandert.

Tegenslag
In het oorspronkelijke plan van de joint venture zou een deel van het personeel van KAS Bank overgaan naar dwp. Doel van de samenwerking was het naar beneden brengen van kosten. Analisten van de ING stellen dat de beperking van de samenwerking een tegenslag is voor KAS Bank omdat het voor de bank erg moeilijk wordt om de uitrol van het retail effectenverkeer in Nederland door te zetten. Hiervoor was het platform van dwpbank wel erg belangrijk. Om dit te vervangen heeft KAS Bank tenminste de steun van de drie grootste banken nodig volgens de ING.

 

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!