Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Kamp: ‘Meer ruimte bedrijven voor afspraken duurzaamheid’

De ACM moet bedrijven meer ruimte geven als ze gezamenlijk duurzame initiatieven ontplooien. Dat stelt Henk Kamp, die dan ook de beleidsmaatregel mededinging en duurzaamheid zal aanpassen.

VNO-NCW, MKB Nederland, de branchevereniging voor de land- en tuinbouw LTO, de Dierenbescherming en het MVO Platform waren de mening al toebedeeld dat duurzame initiatieven te snel afgeschoten werden door de kartelwaakhond Autoriteit Consument en Markt. De minister van Economische Zaken sluit zich nu aan bij deze belangengroepen.

Afspraken over kippenvlees
Een voorbeeld van uitspraken van de ACM waar Kamp teleurgesteld in was, is het afkeuren van de samenwerking tussen supermarktketens en de pluimveesector. Zij hadden afspraken gemaakt om voortaan alleen diervriendelijk geproduceerd kippenvlees te verkopen.

“Je merkt over de hele linie van het bedrijfsleven dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt”, vertelt Henk Kamp aan het FD. “Daarom moet het ook de aandacht krijgen die het verdient.” De huidige regels bieden volgens hem enige ruimte voor het wegen van het publieke belang, maar het geeft nog onvoldoende de doorslag in de afwegingen van de toezichthouder.

Tagged with:

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles