Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Is Nederland het nieuwe fintech-epicentrum?

Nederland is een onderschat fintechland. Dat is de conclusie van PYMNTS.com na eigen analyse. ‘Don’t let the small size of the Netherlands fool you’, zo schrijft de auteur.

De website benoemt meerdere argumenten voor het naar voren schuiven van ons kikkerlandje als fintechbroedplaats. Zo spreekt zo’n negentig procent van onze bevolking Engels, wordt ruim veertig procent van onze werkgelegenheid mogelijk gemaakt door start-ups en verdienden Nederlandse technologiebedrijven in de eerste vier maanden van dit jaar samen al 37 miljoen euro. Ook zette de Startup Nations Monitor 2016 ons op de eerste plaats in de lijst van landen die het meest investeren in het stimuleren van start-upgroei.  In de European Digital City Index staan we – achter Londen – op nummer twee.

Geroemd om techtalent
En er zijn meer redenen waarom in Nederland veel potentie wordt gezien. Dankzij onze wetgeving is het relatief goedkoop en simpel een start-up op te zetten. Daarbij investeert Nederland aanzienlijk in het stimuleren van ondernemersgroei. In het artikel worden we ook geroemd om ons techtalent en hoge internetactiviteit.

Meer risico’s
Maarten Plesman, vicepresident en general manager bij Silicon Valleys Revinate, dat zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam heeft: “Het investeerdersklimaat komt nog niet in de buurt van dat in Silicon Valley, maar Nederland ontwikkelt zich snel op fintechgebied. Het neemt meer risico’s, creëert veel mogelijkheden voor start-ups.”

‘The new London’
Grote wereldwijde bedrijven als Uber, Netflix en Tesla hebben al een Europees hoofdkantoor in Amsterdam. Velen zullen dat voorbeeld nog volgen, zo voorspelt PYMNTS. De hoofdstad wordt zelf – helemaal na de Brexit – ‘the new London’ genoemd.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles