Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Investeringen in fintech dalen in Europa

Investeerders hebben de laatste tijd minder vertrouwen in fintechbedrijven. Investeringen door durfkapitalisten daalden in Europa met maar liefst 43 procent tot omgerekend zo’n 0,18 miljard euro.

Volgens Ank van Wylick, fintechpartner bij KPMG, is de onrust rondom de Brexit de grote boosdoener. “Investeerders zijn voorzichtig en zetten transacties on hold”, zo zegt zij op Executivefinance.nl.

Fintechbedrijven zelf laten het er niet bij zitten. Volgens Van Wylick leggen zij steeds meer de focus op kostenreductie en winstgevendheid. Schaalgrootte wordt minder van belang.

Duitsland fintechland
Van Wylick verwacht dat het vertrouwen van investeerders binnenkort weer zal toenemen. In Duitsland hebben fintechs in elk geval geen klagen. “Het land kon voor het tweede opeenvolgende kwartaal meer investeringen tegemoet zien dan het Verenigd Koninkrijk. En Duitsland is serieus bezig om de fintechecosystemen in Berlijn en Frankfurt te promoten in een poging om fintech start-ups uit Londen weg te lokken.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles