Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Intuit en Google integreren Quickbooks en G Suite

De maker van QuickBooks en Google kondigen een partnerschap aan. De twee bedrijven bundelen hun krachten voor een innovatie die bedrijven zal helpen hun financiën beter op orde te brengen. 

Intuit is een van de populairste merken in de financiële software-industrie. Het bedrijf werd opgericht in 1983 in Palo Alto, Californië. De QuickBooks-accountantssoftware is voor de organisatie de kroonjuweel op de softwaremarkt. Sinds het begin van het bestaan van de onderneming heeft het producten gecreëerd die freelancers en kleine bedrijven helpen met het managen van hun financiële administratie en belastingverplichtingen. Door de groei in technologie kon het bedrijf de QuickBooks-software upgraden naar de cloud. Voor de toepassing wordt nauw samengewerkt met Google’s eigen online businesssoftware, G Suite.

Enkele weken geleden stond G Suite nog bekend als Google Apps for Work. De software is recent geüpdatet. Eén veelbelovende update is dat gebruikers nu meetings kunnen plannen en schema’s met afspraken bij kunnen houden met de Google Calendar. Deze agenda’s worden automatisch beschikbaar bij QuickBooks, waardoor het facturatiesysteem sneller en eenvoudiger wordt. Bedrijven kunnen gefactureerd worden, zelfs zonder dat de gebruiker de afspraken handmatig in de Quickbookss-software hoeft in te voeren.

Organisaties kunnen zich nu aanmelden voor Quickbooks via de G Suite Marketplace. Een voordeel is dat gebruikers direct toegang kunnen krijgen tot QuickBooks vanaf hun Google-account. Dit betekent dat medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken om het onthouden van verschillende logins en wachtwoorden.

Grote impact
Omdat QuickBooks een van de grootste merken is in de accountantsindustrie, is de samenwerking opvallend. Voor beide bedrijven is het een win-winsituatie: QuickBooks helpt G Suite om dichter bij de gebruiker te komen en G Suite helpt Intuit om nieuwe gebruikers te bereiken. De meerderheid van de Intuit-klanten gebruiken al enkele Google-tools. De samenwerking zal naar verwachting wereldwijd voor duizenden bedrijven nuttig zijn.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles