Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Introductie Apple Pay waarschijnlijk deze week

Apple Pay wordt waarschijnlijk deze week geïntroduceerd in de Verenigde Staten.  Steeds meer winkels bereiden zich voor op de nieuwe betaaldienst van Apple. Apple Pay maakt het voor gebruikers mogelijk om creditcardinformatie op te slaan in een iPhone zes of zes plus zodat er betaald kan worden met het mobiele toestel. 

Gefluisterd wordt dat de lancering van de betaaldienst Apple Pay zal plaatsvinden op zaterdag 18 oktober of zelfs eerder. Dit gerucht, afkomstig van nieuwsplatform MacRumors, is gebaseerd op een intern e-mailtje van drogisterijketen Walgreens waarin het concern haar werknemers voorbereidt op de lancering van Apple Pay op zaterdag 18 oktober. Of de lancering die in de e-mail genoemd wordt, betrekking heeft op de officiële landelijke introductie van Apple Pay of slechts op de introductie van Apple Pay in Walgreens is niet bekend. Het zou dus ook goed kunnen dat Apple haar betaaldienst al eerder deze week in de markt zet. Temeer omdat Apple aanstaande donderdag de nieuwe iPads aankondigt tijdens een evenement  en verwacht wordt dat ook de nieuwe betaaldienst hierin een rol gaat spelen.

Voorbereidingen
Naast de winkels bereiden ook de Apple Stores zich voor op de introductie van Apple Pay. De Apple Store-medewerkers in de Verenigde Staten krijgen deze week allemaal een cursus in het gebruik van Apple Pay. Dat blijkt uit trainingsmateriaal dat in handen is van van 9to5Mac, een platform voor ICT-nieuws.

Introductie Europa
Daar creditcardbetalingen in Europa een stuk minder gebruikelijk zijn dan in de Verenigde Staten, is nog onduidelijk of en wanneer de betaaldienst ook in Europa geïntroduceerd gaat worden. De aandacht van banken gaat hier vooral uit naar het contactloos betalen middels de pinpas.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles