Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Internet of Things en Big Data belangrijkste trends

Uit onderzoek blijkt dat Internet of Things en Big Data de komende tien jaar grote impact zullen hebben op de Nederlandse economie. Daarnaast blijft naar verwachting de impact van deze technologieën klein op de financiële sector.

Het onderzoek is uitgevoerd door ING Economisch Bureau, met als doel om uit te vinden of Nederland al klaar is voor (technologische) verandering. In het rapport staat onder meer dat 47 procent van de ondernemers een snellere technologische ontwikkeling ziet dan vijf jaar geleden. Daarnaast verwacht 42 procent dat ze hun businessmodel moeten aanpassen om bij te blijven met de technologische ontwikkelingen.

Big 7
Eerder dit jaar kwam ING Economisch Bureau met een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat de komende tien jaar de ‘Big 7’ grote impact zullen hebben op de Nederlandse economie. De twee trends met de grootste impact op deze lijst zijn Internet of Things en Big Data. Op een schaal van 1 (lage impact) tot 10 (hoge impact) scoren beiden een 6,7. Daarnaast verwacht ING Economisch Bureau veel van het combineren van verschillende nieuwe technologieën.

In het onderzoek is per sector gekeken naar de invloed van technologie. Met een 7,5 staat de maakindustrie op nummer één. De impact op de financiële sector blijft achter met een 5,5. Volgens de onderzoekers komt in de financiële sector de combinatie van alle zeven technologieën niet voor, omdat daar geen ruimte voor is. In de maakindustrie zijn de technologieën beter te combineren, bijvoorbeeld om duurzame en zelfrijdende voertuigen te ontwikkelen.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles