Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Internationale erkenning voor sterk presterend Knab

Internetbank Knab, dochter van verzekeraar Aegon, heeft in New York tijdens een congres onder grote belangstelling van de internationale sector een award in de categorie ‘digitaal’ binnengesleept.

Het congres vond plaats in de Carnegie Hall, New York. Het Amerikaanse adviesbureau Celent reikte voor het achtste jaar op rij verschillende prijzen uit aan opvallend presterende finance-bedrijven. Knab werd geprezen om de manier waarop het, na een zwakke start, door het aanpassen van het bedrijfsmodel en een campagne voor zzp’ers het klantenbestand sterk heeft zien groeien. Inmiddels heeft de internetbank 60.000 klanten, waarvan een derde zelfstandig ondernemer is.

Spotify-model
René Frijters, oprichter en ceo van Knab, wil snel doorgroeien. Tijdens het congres zei hij eind dit jaar 100.000 klanten te willen hebben en in twee of drie jaar naar 300.000 tot 400.000 klanten te willen groeien. Het FD tekende op dat het goedkope basispakket, een soort Spotify-model met een vaste servicefee, aanslaat. Internationaal zijn er veel groeikansen voor Knab, ook al is uitbreiding naar andere landen niet meteen een optie. “In de VS zou Knab kunnen werken. Daar is men veel bezig met zelfstandige financiële planning.” Samen met Virtual Affairs, een software- en servicebedrijf dat gespecialiseerd is in het vernieuwen van digitale kanalen voor banken en verzekeraars, zorgt Knab ervoor dat de informatie voor zijn klanten altijd en overal beschikbaar is.

Investeringsfonds
Innovatie in de financiële sector is een belangrijk thema, onderkent ook moederbedrijf Aegon. De verzekeraar, die 60 procent van haar omzet haalt in de VS, heeft in New York een investeringsfonds opgericht dat de komende jaren 100 miljoen euro investeert in veelbelovende start-ups in fintech. Het gaat hier om minderheidsdeelnemingen. Onder meer data-analyse, digitale financiële advisering en internet security zijn terreinen waarop Aegon zich meer wil bewegen.

Over de schrijver

Koos Plegt

Koos Plegt is journalist en schrijft veel over (o.a.) IT, finance en innovatie.

Related Articles