Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Innovatie van Nederlandse bankwezen verhinderd door overheid

De regels van de verschillende Nederlandse overheden verhinderen dat het Nederlandse bankwezen innoveert. Dit vertelde oud RBS bestuurder Jeroen Kremers gister in het Financiële Dagblad.

Kremers stelt dat innovatie in de bankensector noodzakelijk is om de kredietdoorstroom weer te stimuleren. Onnodig strenge regelgeving voor banken maakt het nieuwe innovatie ondernemers moeilijk om voet aan de grond te krijgen op de financiële markt.

Initiatieven
De oud RBS bestuurder neemt het op zich om dit soort initiatieven te stimuleren. Hij geeft advies aan een ondernemers in de technologiesector die een nieuwe bank willen oprichten. Ook is hij adviseur bij een nieuwe manier om woningcorporaties te financieren, zonder overheidsgaranties. Kremers geeft in het Financiële Dagblad aan dat het moeilijk is om met deze initiatieven verder te komen dankzij de grote hoeveelheid regels waar deze initiatieven zich vanuit de overheid aan moeten houden. Het gros van de strenge regels is in het leven te roepen om de onrustige financiële markt weer te stabiliseren.

 

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles