Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ING werkt samen met 65 fintechbedrijven

ING gebruikt steeds vaker beproefde vernieuwingen van andere bedrijven om in de Europese financiële voorhoede te blijven spelen. Daartoe werkt de bank samen met 65 fintechbedrijven van over de hele wereld. In tien van deze organisaties heeft de bank een aandelenbelang genomen.

Dat meldt het FD, dat daarvoor sprak met Chief Innovation Officer Ignacio Vilar van ING. Naast techniek vindt hij de snelheid waarmee de bank het eigen businessmodel voortdurend aanpast net zo belangrijk om voorin mee te kunnen blijven doen.

Bedrijfskrediet binnen vijf minuten
De bank wil iedere nieuwe dienst in een of enkele landen uitproberen, om het bij gebleken succes snel in te voeren, als het even kan in alle dertien retaillanden. Zo experimenteerde ING met het Amerikaanse fintechbedrijf Kabbage in Spanje met instant lending, leningen van maximaal 100.000 euro aan mkb-bedrijven. Klanten reageren positief op dit aanbod: ook degenen die geen lening kregen. Vilar: “Ze gaven ons toch een goed cijfer, omdat we binnen vijf minuten ja of nee zeggen. Normaal duurt dat in Spanje drie of vier weken.”

Innovatiebootcamp
De bank organiseert ieder jaar innovation bootcamps, waarin de beste honderd ideeën worden getest. Dat werpt na drie jaar zijn vruchten af. Tussen Nederland en Spanje kunnen klanten nu via hun mobiel geld overmaken, ook naar mensen die klant zijn van een andere bank. Vilar: “Vroeger kwam een klant bij ons voor een hypotheek, nu willen en kunnen we hem ook in het hele proces dat daaraan voorafgaat, en dat daarop volgt, helpen en adviseren. We zijn een platform dat 35 miljoen klanten op hun smartphone in hun zak hebben. We hebben 2 miljard keer per jaar contact met onze klanten, dus het verkeer naar het platform is er al, en we hebben als bank het vertrouwen van de consument. We willen het ‘platform of choice‘ worden, waarop mensen meer kunnen doen dan bankieren.”

Lees het hele artikel op Het Financieele Dagblad.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles