Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ING stelt 300 miljoen euro beschikbaar voor fintechs

ING lanceert ING Ventures, een fonds van 300 miljoen euro met als doel te investeren in fintech bedrijven. In de aankomende vier jaar zal de huidige portfolio van fintech bedrijven hiermee uitgebreid worden.

Het initiatief van ING bewijst dat er niet alleen strijd is tussen fintech en de huidige bankenwereld, maar juist ook samenwerking. ING heeft aangegeven investeren in – en samenwerken met –  fintech bedrijven te zien als een belangrijk element van haar innovatiestrategie. De grootbank zal de investeringen en partnerschappen inzetten naast eigen innovatieve projecten. ING Ventures zal kunnen bouwen op eerder behaalde successen in de afgelopen drie jaar, waarin 115 investeringen en partnerschappen zijn gerealiseerd. Naast het financiële doel dat deze investeringen hebben, zullen ze de bank ook helpen om bij te blijven in het snel veranderende landschap. De focus van het fonds zal liggen op startups en bedrijven die al een klein marktaandeel hebben veroverd en op bedrijven die actief zijn in landen waar ING zelf ook actief is of wil worden.

Nieuwe CEO
Benoît Legrand zal de leiding op zich nemen van ING Ventures. Hij geeft aan dat ING zal blijven investeren in strategische partnerschappen en fintechs. “ Wij willen anticiperen op de huidige snelle veranderingen. Met het opzetten van dit fonds willen we de kansen van de digitale transformatie aangrijpen als groeimogelijkheid en om de bank te transformeren tot het go-to-platform voor financiële diensten.”

Opdoen ervaring
Dit nieuws komt nadat ABN Amro heeft aangegeven meer geld te investeren in het Zweedse fintechbedrijf Tink. Dit financiert zij uit haar Digital Impact Fund, dat slechts goed is voor tien miljoen euro. De investeringen en samenwerkingen tussen banken en fintechs lijken erop gericht om de nodige ervaring op te doen om over twee maanden goed om te kunnen springen met de nieuwe regeling PSD2.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!