Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ING start met retourpinnen

Sinds maandag kunnen klanten van de ING  retourpinnen wanneer zij de IKEA bezoeken. Klanten die een artikel terug brengen naar de winkel, krijgen het geld teruggestort op hun betaalrekening. Hierdoor komt er geen contant geld meer bij kijken, wat voor zowel de consument als de winkelier voordelig is. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de consument bankiert. Vanaf vandaag is het mogelijk om bij alle IKEA-filialen te retourpinnen, behalve in het filiaal in Delft.


Bij retourpinnen krijgt klanten het geld op hun betaalrekening gestort wanneer zij iets retour brengen. Het geld wordt dan niet meer cash overhandigd, maar teruggestort op de betaalrekening. De klant hoeft hiervoor alleen maar de pas in te voeren, waarna de winkelier een pincode invoert. De volgende werkdag kan de klant het bedrag op zijn rekening verwachten. Retourpinnen is alleen mogelijk wanneer de aankoop met een pinpas of creditcard is betaald.

Succesvolle pilot
Om het retourpinnen te testen hebben de IKEA en ING de afgelopen periode retourpinnen getest bij filialen van IKEA in Heerlen en Barendrecht. Uit deze pilot bleek dat het retourpinnen enthousiast ontvangen werd door klanten. Jonas Abelsson, Customer Relations Manager IKEA Nederland: “Klanten die artikelen retour brengen, krijgen vaak grote bedragen terug. Retourpinnen is voor hen een groot voordeel want ze hoeven nu niet met cash geld in de portemonnee de deur van de winkel uit. Ook voor IKEA is het plezierig dat we minder cash geld hoeven aan te houden om klanten terug te kunnen betalen. Klanten zijn enthousiast over de mogelijkheid van retourpinnen. Tijdens de pilot in onze winkel in Barendrecht zagen we dat 90% van de retourtransacties die oorspronkelijk met betaalpas waren afgerekend, ook met retourpinnen werden afgerond.”

Grote vlucht
Na de uitrol bij grote retailers, wordt retourpinnen in de loop van 2015 ook mogelijk voor alle ondernemers die bij ING bankieren. Tanja Tierie, Manager Cards en Mobile Payments ING: “We verwachten dat met IKEA het retourpinnen een grote vlucht gaat nemen en meer bekendheid zal krijgen. Dit past in het streven van banken en winkeliers om contante betalingen terug te dringen. Een aankoop die met een betaalpas is betaald, kan nu ook weer elektronisch terugbetaald worden.”

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles

1 Reactie

  1. paulina 1 maart 2016 at 09:40

    Leuk retour pinnen ben al 2 jaar bezig om het te krijgen in mijn bedrijf maar tevergeefs niemand kan mijn vertellen wanneer het kan bij ing wel de grotere bedrijven beetje jammer dat we zo op sleeptouw worden gehouden dan toch maar opzoek naar bank die het wel doet.