Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ING rolt contactloos betalen met telefoon uit

Gedoe met bankpassen is ouderwets. ING wil de mogelijkheid om contactloos te betalen met een Android-smartphone dit jaar nog uitrollen voor zijn klanten. Een test onder vijfduizend consumenten, eerder dit jaar, is goed bevallen.

Tegenover De Telegraaf vertelt een woordvoerder van ING dat de bank haar contactloze betalingsdienst dit jaar verder wil uitbreiden: “We hebben de ambitie om de mogelijkheid voor het einde van het jaar breed beschikbaar te maken.” Aanvankelijk zal het alleen met Samsung Galaxy-toestellen mogelijk zijn.

Betalingen
Contactloos betalen met een smartphone werkt hetzelfde als contactloos betalen met een bankpas; men houdt de mobiel langs de zijkant van de betaalterminal, waarna het bedrag vanzelf wordt overgemaakt naar de winkelier. Voor iPhone is deze functie nog niet mogelijk; de toegang tot de nfc-chip in de telefoon wordt niet beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Apple heeft wel zijn eigen betalingsdienst; Apple Pay. Deze is nog niet beschikbaar in Nederland, maar er is al wel veel belangstelling voor.

Wanneer een telefoon beschikt over een nfc-chip is het mogelijk om zonder bankpas een betaling te doen. Ruim een half miljoen ING-klanten beschikken over een toestel met deze functie. Per maand kost contactloos betalen met een smartphone bij ING vijftig eurocent. Het eerste half jaar is gratis.

ING is niet de eerste bank die dedienst aanbiedt, Rabobank ging ING al voor. Contactloos betalen bij ING is mogelijk voor eigenaren van de Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge of Samsung Galaxy Note 3.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles