Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ING naar de rechter wegens inlogcodes klanten

ING gaat softwarebedrijf Afas voor de rechter slepen. De reden hiervoor is dat Afas particulieren klanten vraagt in te loggen met ING-gegevens op zijn website.

Met Afas personal kunnen consumenten door middel van de transactiegegevens van meerdere bankrekeningen online een huishoudboekje samenstellen. Op deze manier hebben ze beter inzicht in inkomsten en uitgaven. Om van de dienst gebruik te maken moeten gebruikers inloggen met de codes van hun bank. ING vindt dit onveilig en wil daarom niet dat klanten hun inloggegevens op een andere site gebruiken. “Vanuit onze klanten komt continu de vraag of een directe koppeling met internetbankieren mogelijk is. Dat is gebruiksvriendelijker”, aldus topman Bas van der Veldt van Afas. Op dit moment wordt de dienst door 500.000 mensen gebruikt.

Veilig
Afas stelt dat de manier van inloggen wel degelijk veilig is. “Ze gooien het op veiligheid, maar daar gaat het ING niet om. Het gaat erom dat banken commercieel te weinig kunnen verdienen aan zo’n deal met ons. Ons platform is wel degelijk veilig”, zegt de topman van Afas. Bovendien stelt Afas dat er een Europese wetgeving in de maak is, die banken verplicht een automatische koppeling met derde partijen toe te staan als de consumenten daar toestemming voor geven. Het kort geding dient volgende woensdag voor de rechtbank in Utrecht.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles