Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
AI-app

ING maakt ook zakelijke digitale betaalverzoeken mogelijk

Terwijl voor de particulier het indienen van betaalverzoeken bij vrienden en familie inmiddels al gemeengoed lijkt, is dit voor de zakelijke markt nog niet het geval. Klanten van ING kunnen vanaf 20 december rekeningen via een betaalverzoek versturen naar andere ondernemers, om zo het betalen van facturen eenvoudiger te maken.

Als particulier is het al vervelend wanneer je niet op tijd iemand terugbetaald. Diegene moet er weer achteraan en kan, ondanks dat het vaak om kleine bedragen gaat, toch lichtelijk in de stress schieten. Zakelijk is dit al helemaal het geval: het feit dat de ene ondernemer de andere niet betaalt, werkt door in de hele keten, aangezien het volgende bedrijf dan óók niet zijn rekeningen kan gaan betalen. Het snel voldoen van zakelijke rekeningen is daarom essentieel voor het bedrijfsleven.

Nu bestaan er voor particuliere klanten van Nederlandse banken al verschillende mogelijkheden om digitaal bij de vriend of het familielid aan te kloppen, waarvan Tikkie het meest bekende voorbeeld is. Maar voor de zakelijke markt bleef een specifieke betaalverzoekmogelijkheid uit (al kunnen zzp’ers de particuliere app Tikkie ook gerust gebruiken). ING heeft aan zijn Mobiel Bankieren App een optie voor zakelijke klanten toegevoegd, welke het uitbetalen van openstaande facturen moet vereenvoudigen.

Onderzoek van Stuurjerekening heeft aangetoond dat een factuur met een iDeal-betaalmogelijkheid drie keer sneller wordt voldaan dan rekeningen die deze optie niet bieden. Betalers moeten op een later moment eigenhandig alle gegevens in gaan vullen, wat tot vertraging leidt. 25% van de rekeningen met een betaal-link worden binnen een dag voldaan terwijl dit voor rekeningen zonder betaal-link slechts 5% is.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles