Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ING laat Android-gebruiker mobiel betalen

Vanaf vandaag kunnen klanten van ING met een Android-smartphone mobiel betalen. Dit is de tweede grote Nederlandse bank die mobiel betalen mogelijk maakt.

De ING klanten kunnen een half jaar lang gratis mobiel betalen, maar betalen 50 cent per maand voor deze dienst. Rabobank’s Wallet, waarmee ook mobiel kan worden betaald, brengt geen kosten in rekening voor het gebruik van de nieuwe betaalmethode.

Alleen voor Android
De afgelopen maanden hebben tienduizend klanten de testversie van de app al uitgeprobeerd, een verbeterde versie is nu beschikbaar voor klanten. Mocht iemand van de betaalmogelijkheid gebruik willen maken, dan moet diegene een smartphone hebben met besturingssysteem Android versie 4.4 of hoger. De telefoon moet ook in het bezit zijn van een NFC-chip. Volgens ING is 65 procent van de Androidtoestellen geschikt voor de betalingsdienst. Klanten die jonger zijn dan achttien jaar kunnen de app niet gebruiken.

An Apple a day…
iPhone-gebruikers kunnen nog niet gebruik maken van de app, omdat Apple geen toegang geeft tot de NFC-chip in de smartphone aan ING. Eerder deden geruchten de ronde dat Apple zelf bezig is met het opzetten van een mobiel betalen-systeem in Nederland. Hierdoor zou Apple niet mee willen werken aan de samenwerking met onder meer ING.

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles