Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
ING Mobiel Bankieren

ING investeert miljoenen in Chinese fintechstart-up

ING leent 25 miljoen euro aan het Chinese leenplatform WeLab. Dit meldt het Financieele Dagblad. De start-up bestaat sinds 2013 en behoort tot de snelst groeiende fintech-bedrijven van China. Het peer-to-peerbedrijf maakt het mogelijk om eenvoudig geld te lenen en weg te zetten zonder tussenkomst van een bank.

Eerder dit jaar heeft ING, samen met het Maleisische staatsinvesteringsfonds Khazanah en de Chinese Guangdong Technology Financial Group, al 160 miljoen euro gestoken in WeLab. De nieuwe investering komt hier bovenop.

Onlinekredietscores
De service van WeLab wordt aangeboden via een app en een website. Het fintech-bedrijf gebruikt big data voor het in kaart brengen van  snelle onlinekredietscores. Onder andere peer-to-peerplatform wolaidai.com en WeLend uit HongKong worden gerund door WeLab. In totaal heeft de start-up meer dan zeven miljoen geregistreerde gebruikers en kwam vorig jaar uit op $4,6 miljard aan leenaanvragen.

Snelgroeiende vraag
Met het opgehaalde kapitaal wil WeLab de snelgroeiende vraag naar ‘marktplaatslenen’ ondersteunen. ING laat weten dat het aantal transacties bij het bedrijf tussen het eerste en tweede kwartaal van dit jaar is verdubbeld. Dit is overigens niet het eerste fintech-bedrijf waar ING geld in steekt: zo’n veertig fintech-bedrijven zijn gezegend met een kapitaalinjectie van ING.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles