Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ING introduceert stembediening in haar app

Binnenkort maakt ING het mogelijk om haar app stemgericht te besturen. Het wordt onder andere mogelijk om op die manier geld over te boeken.

ING liet vandaag weten dat het halverwege september mogelijk wordt om de app van de bank te besturen met de stem. De besturingsfunctie, die de naam Inge krijgt, maakt het de gebruiker mogelijk om met de stem het saldo te checken en geld over te boeken. Het inloggen in de app en het autoriseren van opdrachten zal voorlopig alleen nog met een pincode kunnen.

Mogelijkheden voor de toekomst
ING is bezig om van klanten een stemprofiel te creëren om de besturingsfunctie te kunnen voorzien van meer gemakken. Zo moet het in de toekomst mogelijk zijn om door middel van stemherkenning betaalopdrachten volledig af te ronden. Deze technologie wordt in eerste instantie getest onder duizend klanten. Wanneer alle 1,9 miljoen gebruikers van de app volledige betaalopdrachten kunnen afronden met hun stem is nog niet bekend.

Technologie
Klanten worden geïdentificeerd door een vol uitgesproken zin te vergelijken met het vooraf aangemaakte stemprofiel. ING is hiermee uniek in Europa. De bank maakt hiervoor gebruik van de technologie die ook de stemherkenning levert aan Siri en veel andere apps.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles