Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
AI-app

ING introduceert AI-applicatie voor optimalisatie werkkapitaalbeheer

ING hecht veel waarde aan een innovatiegerichte cultuur. Hun doelstelling is dan ook om hun klanten in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe app die zij hebben ontwikkeld: de Smart Working Capital Assistant. Deze AI-app stelt zakelijke klanten van ING in staat om hun werkkapitaal efficiënter te beheren door voorspellende inzichten op basis van artificial intelligence.

De applicatie is door ING Asset Based Finance ontwikkeld, in samenwerking met het Nederlandse IT-bedrijf Finaps en het Amerikaanse softwarebedrijf SAS. De AI-app richt zich met name op middelgrote bedrijven.

De AI-app Smart Working Capital Assistant is een applicatie die aan de hand van zelflerende en voorspellende algoritmen voor bedrijven gebeurtenissen voorspelt die een positieve of negatieve impact hebben op hun werkkapitaal. Vervolgens stuurt de AI-app een melding hierover naar de smartphone van de gebruiker. Deze kan dan aan de hand van deze nieuwe informatie een beslissing nemen. Zo kunnen managers van een bedrijf op basis van de inzichten bijvoorbeeld besluiten om bepaalde transacties op een later moment in te plannen wanneer het gunstiger is voor hun werkkapitaalspositie. Zo draagt de AI-app bij aan de optimalisatie van hun werkkapitaal én bedrijfsprocessen.

AI-app: innoveren

De wereld van de financiële dienstverlening verandert in een rap tempo door groeiende verwachtingen van klanten en vernieuwende technologieën. Banken kunnen hun concurrenten een stap voor blijven door continu te blijven innoveren. De Smart Working Capital Assistant-applicatie is een voorbeeld van hoe ING zakelijke klanten ondersteunt bij het data-driven digitaliseren van hun bedrijfsprocessen, zodat ze sneller en efficiënter kunnen werken. Daarnaast werkt ING graag samen met externe, gespecialiseerde partijen die deze innovaties nog verder kunnen versnellen. Op deze manier heeft de bank al diverse digitale toepassingen, snel en succesvol weten te introduceren. Denk hierbij aan recente innovaties als Payconiq (mobile en loyalty platform), Kijk Vooruit (forecasting feature), My Money Coach, Yolt en mPOS.

Voor deze meest recente innovatie, de AI-app Smart Working Capital Assistant, heeft ING Asset Based Finance het idee en geanonimiseerde data geleverd. Vervolgens hebben SAS en Finaps deze gegevens gebruikt om het systeem te ontwikkelen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles