Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ING gaat drastisch krimpen

In de wandelgangen gonst het van de geruchten dat ING Nationale Nederlanden van de hand doet, zo schrijft het NRC vandaag. De mogelijke beursgang van ING zou de laatste fase zijn van de grootste reorganisatie ooit bij een Nederlandse financiële instelling.

Crisis
Vlak voor de crisis was ING nog één van de grootste bedrijven ter wereld met 85 miljoen kalnten en meer dan 120.000 medewerkers. Inmiddels is hier weinig meer van over. ING werd gedwongen door Europa om te reorganiseren nadat de bank in 2008 miljarden staatsteun heeft ontvangen.

Interesse
In ruil hiervoor heeft ING veel divisies in de etalage moeten zetten om geld op te halen. ING heeft zich langzamerhand teruggetrokken uit regio’s zoals Latijns Amerika, Azië, Australië en de VS. De verkoop van deze onderdelen was doorgaans succesvol; ING heeft honderden miljoenen verdiend aan de verkoop van haar buitenlandse activiteiten. Het is de vraag of een eventuele beursgang van Nationale Nederlanden een soortgelijk succes gaat worden. De interesse kan minder zijn vanwege de woekerpolis claims die het concern boven het hoofd hangen.

Innovatie
Ondertussen is de bank wel bezig om haar diensten op een ander vlak uit te breiden. Recent kwam ING in het nieuws met de introductie van contactloos betalen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles