Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
ING Mobiel Bankieren

ING en platform voor cryptohandel Bitfinex gaan samenwerken

Bitfinex, een digitale handelsplaatsen voor crypto’s zoals de Bitcoin, heeft bij ING een Nederlandse bankrekening geopend. Deze bekendmaking doet de vraag rijzen: gaan traditionele financiële instellingen en cryptomunten dan toch samenwerken?

Blockchain, de technologie achter de Bitcoin, is oorspronkelijk vormgegeven om financiële toezichthouders en bancaire instellingen in de keten over te slaan. Het feit dat ING aankondigt dat Bitfinex, een platform waarop cryptomunten als bitcoins worden verhandeld, bij hen een Nederlandse bankrekening heeft, doet daarom de wenkbrauwen fronzen. Gaan traditionele financiële instellingen, zoals grootbanken, samenwerken met de in eerste instantie als disruptief beschouwde crypto-organisaties?

Interesse
Harold Heusken, woordvoerder van ING, heeft bovenstaand vermoeden in een mail bevestigd: Bitfinex heeft inderdaad een ING-bankrekening. Of ING niet erg sceptisch moet zijn ten opzichte van cryptomunten? “Met bedrijven die actief bezig zijn in de cryptomarkt zijn we erg voorzichtig, maar bedrijven die zich in de waardeketen van cryptocurrencies begeven, daar zijn we wel in geïnteresseerd”, is de vertaalde reactie van Heusken.

Bitfinex heeft eerder al geprobeerd voet aan wal te krijgen in de bancaire sector, via de Amerikaanse bank Wells Fargo, maar dat was allesbehalve succesvol en liep zelfs uit in een rechtszaak, nadat de bank besloot Bitfinex-transacties via Wells Fargo-accounts fiks te limiteren.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles