Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Independer biedt volledig geautomatiseerd hypotheekadvies

Independer introduceert een platform waarop het bedrijf online hypotheekadvies aanbiedt. Consumenten kunnen kiezen of zij volledig zelfstandig of met begeleiding van een hypotheekadviseur een hypotheek afsluiten. Het vaste, all-in tarief daarvoor bedraagt 995 euro.

Een beperkte groep klanten kan via de website van Independer een hypotheek afsluiten met telefonisch advies van adviseurs. De inzichten uit dit traject zal Independer gebruiken voor een automatiseringsproces.

Kunstmatige intelligentie als basis voor volledige automatisering
Independer wil het hypotheekadvies uiteindelijk volledig automatiseren op basis van kunstmatige intelligentie. Het doel is het hypotheekadviesproces efficiënter en betaalbaarder te maken. Het hypotheekadviesproces bestaat uit vele stappen: de inventarisatie van de wensen, het maken van berekeningen, een toelichting op het advies, het regelen van het papierwerk, van offerte tot notaris. Veel van de handelingen wil Independer gaan automatiseren, onder meer door gebruik te maken van datakoppelingen en kunstmatige intelligentie.

Dit jaar nog volledig online advies
Independer startte afgelopen jaar met execution only hypotheken; het afsluiten van een hypotheek zonder advies. Het tarief daarvan bedraagt 495 euro inclusief overlijdensrisicoverzekering. Klanten die hiervoor kiezen krijgen een test om te beoordelen of zij voldoende hypotheekkennis hebben om zonder advies af te sluiten. De test is gebaseerd op maatstaven van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Independer heeft de ambitie later dit jaar de eerste bezoekers te kunnen helpen met volledig online advies.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles