Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Inchecken en doneren tegelijk bij het Londens transportnetwerk

Gebruikers van het Londens transportnetwerk kunnen vanaf nu geld doneren tijdens het inchecken. Deze handeling wordt mogelijk gemaakt door Barclaycard.

De actie genaamd een ‘Penny for London’ zorgt ervoor dat mensen die inchecken automatisch 1 tot aan 10 penny doneren. Dit geldt voor mensen die inchecken met een creditcard en met de Engelse variant van de OV-chipkaart. Houders van de pas kunnen meedoen met de digitale collecte door zich aan te melden via de daarvoor bedoelde app of website. Het opgehaalde bedrag wordt in zijn totaliteit aan het einde van elke maand verdeeld over goede doelen.

Financiering
De Barclay’s Social Innovatian Facility is deels verantwoordelijk voor de financiering van dit project. Deze instelling is in 2012 opgericht met de bedoeling commerciele programma’s te versnellen die actie ondernemen tegen sociale uitdagingen. Zoals in dit geval een van de goede doelen die gesteund wordt met het opgehaalde geld, The Prince’s Trust. Deze organisatie steunt werklozen met speciale trainingen.

De toekomst
Philip McHugh, CEO van Barclaycard business solutions, hoopt dat anderen steden deze technologie zullen overnemen. Maar ook andere bedrijven die programma’s hebben waarbij goede doelen worden gesteund worden uitgenodigd deze manier van collecteren over te nemen. McHugh benadrukt de overgang van het gebruik van chartaal naar giraal geld en hoe deze gebruikt kan worden in de breedste zin van het woord.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles