Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

iDin: inloggen met je bankgegevens

Een verademing in de wereld van online bankieren. Dat zou iDin moeten worden, het zusje van iDeal dat het mogelijk maakt voor consumenten in te loggen met hun bankgegevens.

IDin staat voor ‘identificeren en inloggen’ en is volgens voorzitter Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland een ware uitvinding. “Met iDin is het probleem van het onthouden van tal van verschillende inloggegevens opgelost”, zo zegt hij tegenover De Volkskrant. Ook bedrijven profiteren van de toepassing. Mallekoote: “die krijgen met iDin zekerheid van de bank over de identiteit van de klant.”

Er is wel een ‘maar’. Verwacht wordt dat een bepaalde groep consumenten zal vallen over privacyschending. Zolang hen maar vaak genoeg uitgelegd wordt dat er voorzichtig zal worden om gesprongen met deze gegevens, moet ook dat geen groot probleem worden, verwacht Mallekoote. “Webwinkels en andere online diensten krijgen met iDin geen toegang tot financiële gegevens van de klant. Omgekeerd kunnen banken niet zien wat voor bestellingen een klant bij een webwinkel plaatst.”

Lees het volledige artikel op De Volkskrant.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles