Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ICTKeurmerk beschermt consumenten tegen claim van banken

Brancheorganisatie ICTWaarborg komt met een keurmerk voor veilig telebankieren. Het ICTKeurmerk komt in reactie op de nieuwe regels die banken begin 2014 invoerden voor veilig online bankieren. Dat meldt Automatiseringgids

“Banken proberen op dit moment onder een schadevergoeding uit te komen, door de schuldvraag bij het slachtoffer neer te leggen. Dat is de omgekeerde wereld. Consumenten moeten zich hiertegen kunnen weren. Daarom is het ICTKeurmerk ontstaan”, zegt Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg tegen Automatiseringgids. Met behulp van het keurmerk kunnen consumenten zich verweren als de bank de schuld van schade bij online bankieren bij hen neerlegt, bijvoorbeeld door te stellen dat ze een onveilige computer hebben gebruikt. Keurmeesters met een opleiding van ICTWaarborg keuren de computers en andere apparatuur, waardoor slachtoffers van fraude bij internetbankieren kunnen aantonen dat hen geen blaam treft.
De adviesprijs voor het ICT-keurmerk  is 89 euro, bij een gemiddeld huishouden van vier gezinsleden met zes apparaten.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!