Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

IBAN maakt doorrijden bij tolpoortjes mogelijk

Nederlandse vakantiegangers hoeven deze zomer niet meer te stoppen voor Franse tolwegen om te betalen. Met speciale ‘tolbadges’, verkocht door de ANWB, rekenen zij elektronisch af.

Het is een bekend probleem voor Nederlandse toeristen die hun vakantie vieren in ‘La Douce France’: de tolpoortjes. Zeker op drukke dagen staan er lange rijen voor het oprijden van de tolwegen in het populaire vakantieland, omdat automobilisten contant, met een pinpas of creditcard moeten betalen. Door de invoering van Europese IBAN-bankrekeningnummers is het nu echter mogelijk voor buitenlanders om elektronisch af te rekenen.

Ook voor parkeren
De ANWB verkoopt tolbadges, waarmee Nederlanders over het gehele Franse wegennet bij de Télépeage elektronisch afrekenen en dus gewoon kunnen doorrijden. Dit meldt de nieuwssite NUgeld. De badge is ook te gebruiken bij meer dan 250 parkeerterreinen. De kosten die bezitters met het apparaatje maken, worden maandelijks automatisch afgerekend.

Kosten
De tolbadge is voor 7,50 euro (leden) of 11 euro (niet-leden) te koop bij de vereniging. Toeristen die de badge willen gebruiken moeten daarnaast nog een abonnement afsluiten, voor 1,60 euro per maand. Elektronisch betalen vergt dus enige extra kosten en voorbereiding. Echter, wie niet met zijn gezin stil wil staan onder een kokende Franse zon zal het er vast graag voor over hebben.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles