Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Hypotheken afsluiten vanaf nu volledig online mogelijk

Een hypotheek afsluiten kan nu ook online. Dankzij Hypotheek24, onderdeel van de DGN Groep, is het nu mogelijk om je volledige hypotheek online te regelen. Op deze manier worden hypotheken een stuk goedkoper omdat dure adviseurs opzij worden gezet.

Als je een hypotheek wil afsluiten, denk je al meteen aan dure adviseurs, lange onderhandelingen en het afwegen van de vele mogelijkheden. Nu is het mogelijk om alles online te doen. Dankzij de nieuwe fiscale regels, die in 2013 werden doorgevoerd, is het allemaal ook een stuk gemakkelijker geworden.

Duizenden euro’s besparen
Een hypotheek online afsluiten bij Hypotheek24 kost 650 euro aan bemiddelingskosten. Deze kosten liggen beduidend lager dan bij de adviseurs die tot wel drieduizend euro aantekeningen voor advies en bemiddeling. “Een hypotheek afsluiten is echt niet zo ingewikkeld meer. Dat kan je makkelijk zelf! En omdat je het zelf doet, bespaar je zo duizenden euro’s op je afsluitkosten”, zegt Directeur Peter Ruys aan De Ondernemer.

Markt openbreken
Met deze nieuwe mogelijkheden wil de website een nieuwe markt openbreken. “De markt staat namelijk al jaren stil. Consumenten willen echter steeds meer online zelf doen. Maar iedereen dacht tot nu toe dat een hypotheek daarvoor veel te ingewikkeld is. Dat is niet meer zo en dat komt door de fiscale verandering van de hypotheekrenteaftrek. Hierdoor zijn er feitelijk nog maar twee smaken over en is het kiezen van een hypotheek is voor veel mensen allang niet meer zo moeilijk als vroeger. De hypotheekadviseur heeft dat ons alleen nooit verteld omdat zijn vergoeding dan onder druk zou komen te staan”, aldus Peter Ruys.

Stap voor stap
Het online afsluiten van de hypotheek gebeurt in verschillende stappen. Bezoekers berekenen hun maximale hypotheek en de bijhorende maandlasten waarna ze ook een verplichte kennistoets moeten afleggen. Vervolgens worden ook nog de benodigde documenten geüpload via computer of smartphone. Voor het volledige proces wordt 650 euro aangerekend. Dit is beduidend minder dan concurrenten als De Hypotheker die voor een gelijkaardige service drieduizend euro aanrekenen.

Concurrentie
Of de traditionele adviseurs hier de dupe van zullen worden, valt nog af te wachten. De grote vraag is natuurlijk of iedereen het wel ziet zitten om hun volledige hypotheek online af te sluiten. Wel staat vast dat een hypotheek afsluiten steeds gemakkelijker wordt. Sinds 2013 zijn er heel wat minder verschillende combinaties mogelijk bij het afsluiten van de hypotheek waardoor het kiezen voor een bepaalde formule dus gemakkelijker is geworden.

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles