Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Hongkong koploper in acceptatie fintech

Nergens ter wereld is fintech zo snel geaccepteerd als in Hongkong. 29 procent van de digitaal actieve burgers in de Chinese stad geeft aan minstens twee fintech-diensten te hebben gebruikt in de afgelopen zes maanden.

Dit blijkt uit onderzoek van accountancybureau Ernst & Young. Uit het onderzoek blijkt dat de voormalige Britse kroonkolonie Hongkong een perfecte omgeving is voor fintech-bedrijven. De burgers gebruiken veel fintech-diensten, het heeft een gunstig belastingklimaat voor bedrijven en er is veel steun vanuit de overheid voor fintech-diensten. Ernst & Young definieert fintech als als ‘financiële diensten ontwikkeld door niet-bancaire of online bedrijven’.

Verenigde Staten
Het onderzoek is uitgevoerd onder tienduizend digitaal actieve burgers uit Australië, Canada, Hongkong, Singapore, Engeland en de Verenigde Staten. Na Hongkong komen de burgers uit de VS op de tweede plaats: hier heeft 17 procent de afgelopen zes maanden minsten twee fintech-dienstengebruikt.

Fintech-consumenten zijn door het accountancybedrijf in het onderzoek omschreven als jong, met een hoog inkomen en vaak wonend in New York, Hongkong of Londen. Niet gek is het dus dat de Engelse ondervraagden op de vierde plek in de lijst staan, net achter Singapore. Het gemiddelde van de ondervraagden die twee of meer fintech-diensten gebruiken is 15,5 procent. Volgens de onderzoekers zal het dit jaar daar niet bij blijven: “Wanneer fintech-diensten beter worden geïntegreerd bij de bevolking en het aantal fintech-diensten toeneemt, zal het gebruik van fintech binnen een jaar verdubbelen.”

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles