Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Holland Fintech: nieuwe community voor financiële innovatie

Nederland is een nieuwe community voor financiële innovatie rijker: Holland Fintech. De community moet van Nederland een concurrerende vestigingsplaats maken voor innovatieve bedrijven.

De nieuwe community Holland Fintech moet van Nederland dé broedplaats maken voor financiële innovatie. Middels maandelijkse meetups voor startups, investeerders en banken wil Holland Fintech Nederland op de kaart zetten als een interessante vestigingsplaatsen voor bedrijven die willen innoveren binnen de financiële sector. FinanceInnovation sprak met initiatiefnemer Don Ginsel over deze nieuwe community.

Holland Fintech
Fintech, technologie binnen de financiële sector, is in Nederland volgens Ginsel onderbelicht. Grote bedrijven als banken zoeken hun heil op het gebied van innovatie voornamelijk binnenshuis, terwijl er wereldwijd veel financiële innovaties voor het oprapen liggen. “Ook ons land beschikt over veel interessante fintech-startups die de financiële sector toegankelijker en democratischer maken”, aldus Ginsel. Met de lancering van de nieuwe community Holland Fintech wil Ginsel het tij keren door het hele ecosysteem van kennis, banken en startups met elkaar te verbinden en daarmee fintech in Nederland op de kaart zetten voor meer innovatie binnen de financiële sector.


De nieuwe community van Ginsel brengt tijdens maandelijkse meetups verschillende partijen bij elkaar die in relatie staan tot fintech. Deze partijen worden onder andere gekenmerkt door startups, investeerders, banken en overheden. “Doel is dat deze partijen van elkaar leren op het gebied van financiële innovatie. We voeden onze deelnemers met kennis van internationale ontwikkelingen en brengen ze in relatie met voor hen interessante partijen. Hiervoor worden de deelnemers van Holland Fintech uitvoerig in kaart gebracht zodat we ervoor kunnen zorgen dat de juiste kennis van fintech-innovatie terecht komt bij de juiste partijen. Hiermee willen we Nederland meer concurrerend maken op het innovatievlak waardoor we een interessante vestigingsplaats hopen te worden voor innovatieve bedrijven binnen heel continentaal Europa.” Holland Fintech wisselt haar community af met zowel open als gesloten bijeenkomsten waarbij deelnemers van de gesloten bijeenkomsten jaarlijks een bijdrage betalen.

Maatschappelijk belang
Ginsel benadrukt dat de opzet van Holland Fintech niet is bedoeld voor ondernemers die slechts willen innoveren vanuit winstbejag. “We willen iets goeds doen voor de maatschappij”, aldus Ginsel. “Het financiële stelsel zit erg ingewikkeld in elkaar en heeft daardoor bijgedragen aan een groeiende inkomensongelijkheid. Dit stelsel kan met slimme innovaties opnieuw worden ingericht zodat de markt transparanter en toegankelijker wordt voor een groter publiek. We willen hiermee bijdragen aan het herstel van het vertrouwen in het financiële stelsel.”

Eerste meet-up
Holland Fintech heeft inmiddels haar eerste meetup achter de rug. Deze meetup trok zo’n honderd bezoekers naar de balzaal van Rockstart aan de Amsterdamse Herengracht en leidde volgens Ginsel tot veel enthousiaste reacties. De eerst volgende bijeenkomst wordt gehouden op 11 december.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles