Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Holland Fintech lanceert Fintech-manifest

Vandaag was er in de Tweede Kamer een hoorzitting over wat fintech-bedrijven van de politiek verwachten. Hier presenteerde Don Ginsel, oprichter en voorzitter van Holland Fintech, zijn Fintech-manifest. 

Volgens een onderzoek van onder meer Rabobank, ING, Roland Berger en Holland Fintech zou de wetgeving op dit gebied verouderd zijn. Ook zouden toezichthouders in Nederland onvoldoende kennis hebben over fintech. Startups, gevestigde partijen en de overheid zouden daarbij te weinig samenwerken, waardoor niet het onderste uit de kan gehaald wordt.

Fintech-manifest
Om bovenstaande problemen op te lossen, slaat Holland Fintech alarm en lanceert de partij een Fintech-manifest. Hierin zijn een aantal concrete ambities en beleidsaanbevelingen opgenomen. Onder deze aanbevelingen valt (onder meer) het uitgeven van tijdelijke vergunningen, waarbij nieuwe fintech-bedrijven pas na een vooraf vastgestelde periode volledig moeten voldoen aan alle wettelijke eisen van een volledige vergunning.

Ook stelt Ginsel in het manifest voor om in Europa te pleiten voor geharmoniseerde wetgeving, die internationaal zakendoen voor fintech eenvoudiger maakt. Het hele manifest is te downloaden via deze link.

Leidend in fintech
“Nederland heeft de mogelijkheid om leidend te zijn in fintech”, zegt oprichter Don Ginsel van Holland Fintech in een interview met NU.nl. “Om te volgen, dient Nederland in elk geval de regelgeving aan te passen conform onze buurlanden. Wil Nederland leider worden, dan is er meer nodig.”

 

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles