Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Hoe werkt PayPal?

Onlangs maakte Google weer het jaaroverzicht voor 2014 bekend. Vorig jaar stond PayPal op nummer twee op de vraag: ‘Hoe werkt..?’ en dit jaar voert PayPal de lijst aan. Ook in de categorie ‘Wat is..?’ staat PayPal in de top drie, namelijk op de derde plaats. Maar, wat is PayPal nu eigenlijk precies en hoe werkt het? 

PayPal is een online betaaldienst waarmee gebruikers snel en gemakkelijk online geld kunnen overmaken en ontvangen. Dit kan zowel internationaal als nationaal. Om geld over te maken hebben gebruikers slechts het e-mailadres nodig van degene aan wie ze geld willen overmaken. Dit e-mailadres moet wel gekoppeld zijn aan een betaalaccount. Door het registreren van hun bankrekening of creditcard op hun PayPal-rekening, kunnen zij eenvoudig via dit account geld overmaken. Het geld wordt vervolgens op de account van de ontvanger gestort. De ontvanger kan ervoor kiezen om het geld op te laten nemen door zijn of haar bankrekening of om een betaling te doen.

Veilig en wereldwijd
PayPal is een veilige manier van betalen doordat financiële gegevens nooit aan de verkopers of webwinkels getoond worden. Het openen van een PayPal-rekening is gratis, eventuele transactiekosten worden berekend aan de hand van de betaling die verricht wordt. PayPal is wereldwijd beschikbaar en met diverse valuta’s te gebruiken. Zo is het mogelijk om te kopen of verkopen in 190 landen. Ook kan er in 21 verschillende valuta’s betaald worden. Er zijn  meer dan 150 miljoen digitale accounts actief en PayPal verwerkt een miljard mobiele transacties per jaar.

Innovatie
Volgens een woordvoerder van PayPal is er al een aantal jaar te zien dat Nederlanders veel op PayPal zoeken. “Dit is te verklaren doordat meer mensen online shoppen en steeds meer webwinkels ook PayPal aanbieden als betaalmogelijkheid. Daarnaast is PayPal de laatste tijd ook geregeld in het nieuws met innovaties op het gebied van online betalen.” Zo stelde PayPal in 2009 de PayPal-webservices open voor externe ontwikkelaars. Hierdoor konden ook mobiele applicaties voor persoonlijke betalingen ontwikkeld worden.

Groei
“Er is een flinke toename te zien in het aantal gebruikers en het aantal transacties. De groei van PayPal is een stuk groter dan de groei van de Nederlandse thuiswinkelmarkt”, stelt de woordvoerder van Paypal. Exacte cijfers wil PayPal echter niet verstrekken. Wel kunnen ze de flinke groei verklaren doordat steeds meer Nederlandse webwinkels ook PayPal als betaalmogelijkheid aanbieden. Zo biedt bijvoorbeeld CoolBlue sinds dit jaar de mogelijkheid om met PayPal te betalen. “We denken verder dat consumenten steeds bewuster worden van de aankoopbescherming die ze genieten als ze met PayPal betalen. Dit biedt iDeal bijvoorbeeld niet,” aldus de woordvoerder van PayPal.

Splitsing eBay en PayPal
In 2015 splitsen eBay en PayPal, waardoor zij beter in staat zouden zijn om een scherpe strategische focus te hebben en de bedrijven te laten groeien als zelfstandige bedrijven. Ebay en PayPal hebben altijd veel geprofiteerd  van elkaar, maar zien nu in dat zij ieder hun eigen weg moeten gaan ten gevolge van een veranderend competitielandschap. In de toekomst zullen zij nog wel nauw blijven samenwerken.

Bron foto: beautyenfashion.com

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles