Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Hoe techondernemers de financiële sector op zijn kop zetten

De bitcoin, crowdfundingplatforms, fintech-startups; op elke mogelijke manier wordt de financiële sector verstoord door nieuwe en disruptieve ondernemingen. RTLZ redacteur Frederieke Hegger schreef er een boek over.

In het boek van Hegger beantwoordt ze de vraag of de fintech-beweging goed of slecht nieuws is voor de economie. Voor haar boek ging zij in gesprek met verschillende experts en kijkt ze met hen naar de toekomst van de financiële sector. Tegenover Sprout.nl vertelt ze al het een en ander over haar boek.

Fintech-startups
Hegger durft de vraag, of fintech-bedrijven goed of slecht nieuws zijn, voorzichtig met een “ja” te beantwoorden. Dorothy Hill ,directeur van Corporate Strategy Dorothy Hill van ING, is het met Hegger eens. Tegen haar zei ze het volgende: “Waar je veel disruptie en een concentratie aan startups ziet, hebben banken hun klanten onvoldoende bediend.” Volgens Hegger is het een win-winsituatie: “Waar de banken het hebben laten zitten, pakken ondernemers het op.” Banken laten de mogelijkheden voor makkelijk geld overmaken naar het buitenland bijvoorbeeld liggen en daar spelen fintech-startups op in.

In het boek is de schrijfster ook kritisch tegenover startende ondernemers in de financiële sector. Ook haar RTLZ collega Roland Koopman schreef dat er kanttekeningen zijn bij de explosie aan fintech-startups: “We zijn de laatste jaren wel heel erg in de ban van startups. En let’s face it: die redden het echt niet allemaal. True story.”

Tagged with:

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles